Ağır tonajlı araçlar duble yollara zarar verince valilik harekete geçti

Hatay Valiliği, taş ocakları ve beton üretim merkezlerine yük taşıyan ağır tonajlı araçların duble yollara...

Hatay Valiliği, taş ocakları ve beton üretim merkezlerine yük taşıyan ağır tonajlı araçların duble yollara zarar vermesi üzerine harekete geçti.
Antakya’da taş ocaklarının il genelinde yollara verdiği zararların masaya yatırıldığı, “Ağır Tonajlı Araçlardan Kaynaklı Yolların Tahribi” konulu toplantı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in başkanlığında gerçekleştirildi.
İl Özel idaresi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, kaymakamlar, daire müdürleri ve bazı taş ocaklarının sahipleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, dünyada hangi alanda olursa olsun bir acımasız rekabetin söz konusu olduğunu belirterek, “Bu rekabette de hangi alanda olursa olsun faaliyet gösteren işletmelerin rekabette kaybetmemek için haklı olarak, tüm meşru, yasal yol ve yöntemleri denemeleri onların en doğal haklarıdır. Ancak haksız rekabet olursa, rekabet ederken bir taraftan da kamu kaynakları da tahrip edilirse ziyan edilirse, bu durumda da kabul edilemez” dedi.

Reklam
Reklam

YASALARI İHLAL EDİYORLAR
Ülke genelinde ağır yük taşıyan taş ocaklarının ve beton üretim merkezleri arasında korkunç bir haksız rekabetin söz konusu olduğunu belirten Lekesiz, “İlimiz genelinde de Taş ocağı ve hazır beton tesislerinin yüklerini taşıyan araçlar her geçen gün daha da kızışan bu rekabet şartlarına dayanabilmek için yasaları da maalesef ihlal ediyorlar” dedi.
Türkiye’de bu sektörlerin hızlı bir yaygınlaşma sürece yaşadıklarının da altını çizen Lekesiz, “Buna paralel olarak da doğa ve kentsel çevreye olan etkilerinin de değerlendirilmesi haklı olarak daha da sık gündeme gelmektedir. Bu tesislerden kaynaklanan olumsuzluklar, şehirler içinde bazı önemli sorunları beraberinde getiriyor. Bizimde bugünkü konumuz ağır yük taşımacılığından kaynaklanan sorunları sizlerle paylaşıp neler yapılacağını da sizlere iletmek” dedi.
Taş ocaklarında ve hazır beton üretim merkezlerinde rekabet üstünlüğünü ele geçireceğim diye kamyonlara uygulama ve yönetmeliklerde belirlenmiş olan istinat hakkının üzerinde yükleme yapılmasının karayollarını tahrip ettiğini belirten Lekesiz, “ Bu noktada yolların ekonomik ömrü de rahatsızlık verecek kadar kısalmaktadır. Bir taraftan vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği açısından yüksek maliyetlerle bölünmüş yollar inşa edilirken, bir taraftan da bunların tahribatına da göz yummamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

YOLLARIN TAHRİBİNE MÜSAADE ETMEYİZ
Yolların bu şekilde tahrip edilmesinin, kamu kaynaklarının israf edilmesinin yanında yollarda meydana gelen tahribatın istenmeyen trafik kazalarına da sebep olduğunun altını çizen Lekesiz, “Üzülerek söylemek gerekir ki. Bu olumsuzluklarla maalesef sık sık karşılaşılmaktadır. Her bir hemşehrimizin gücünün kendi gücümüz olduğuna inanan bir yönetim anlayışı içerisinde hareket ediyoruz. Ancak tamamen kamu kaynaklarıyla ve büyük maliyetlerle inşa ettiğimiz yollarımızın da hemşehrilerimiz para kazanacaklar diye tahrip edilmesine de müsaade edemeyiz” dedi.
Tüm bu sorunların dikkate alınarak yasal çerçevede çalışmaların sürdürülmesinin Hatay için çok önemli olduğunu da belirten Vali Lekesiz, “Tüm bu hususları işletmelerimizle görüşmek, sağlıklı bir iletişim ile olabildiğince sorunları çözmek konu ile ilgili cezalandırma sistemini en son uygulamak üzere sizleri bu toplantıya davet ettik” diye konuştu.
Vali Lekesiz’in yaptığı konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz