AGİTPA Başkanı Migliori, Harran'da

ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Riccardo Migliori, yapısal benzerlik gösteren İtalya'nın Alberobello bölgesiyle

ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başkanı Riccardo Migliori, yapısal benzerlik gösteren İtalya'nın Alberobello bölgesiyle Harran'ın kardeş şehir yapılması için çalışma başlatacağını söyledi.

Migliori ve beraberindeki heyet, Ankara'daki temaslarının ardından Şanlıurfa'ya geldi. AGİTPA Türk Grubu Başkanı Emin Önen ve diğer yetkililerle Harran ilçesine geçen Migliori, Harran Kaymakam vekili Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız'dan ilçeyle ilgili bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Harran Ören yeri, dünyanın ilk İslam Üniversitesi olduğu belirtilen kalıntılar ve konik kubbeli evleri ziyaret eden Migliori, burada yöresel kıyafet giyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

AGİTPA Başkanı Riccardo Migliori, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Harran'daki konik kubbeli evlerin İtalya'nın Alberobello bölgesindeki evlere benzediğini söyledi.

İtalya'da bu tarz yapıların "Trulli" adıyla ifade edildiğini ancak inşaat sırasında kullanılan malzemenin Harran'dakinden biraz farklı olduğunu anlatan Migliori, "İtalya'nın kırsal kesimine yayılmış olan evlerde hala yaşamayı sürdüren kişiler var. Oradaki yapıların üzeri beyaza boyalı. Binlerce kilometre mesafe olsa da aynı geleneklere sahip Alberobello ile Harran arasında bir kardeş şehir anlaşması yapılması doğanın gereğidir. Sayın Milletvekili Emin Önen beyefendi ile bu konuda şimdiden mutabık kaldık. O bölgeden üst düzey temsil niteliği olan bir heyeti hemen organize edeceğim ve burayı ziyarete gelmelerini sağlayacağım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

AGİTPA Türk Grubu Başkanı Emin Önen de heyetin ziyaretleri kapsamında Harran'ı gezdiğini ve buradaki kümbet evlerle benzer yapıya sahip olan İtalya'nın Alberobello kasabasının kardeş şehir yapılmasıyla ilgili konuştuklarını aktardı.

Migliori ve beraberindeki heyet, Harran'daki temaslarının ardından Suriyelilerin yaşadığı kampı ziyaret etmek üzere Akçakale'ye gitti.

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: