Ağızdan Sıvı Tedavisi Haftası

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ağızdan Sıvı Tedavisi Haftası dolayısıyla ishalden korunma yolları konusunda uyarılarda bulundu. 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ağızdan Sıvı Tedavisi Haftası dolayısıyla ishalden korunma yolları konusunda uyarılarda bulundu. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nca Temmuz ayının ilk haftasının "Ağızdan Sıvı Tedavisi Haftası" olarak ele alındığı belirtildi. İshalli hastalıklarda ağızdan verilecek şeker ve tuz karışımının öneminin vurgulanmasının amaçlandığı hafta dolayısıyla ishalle ilgili bilgilere yer verilen açıklamada, ishalin özellikle çocukluk yaş gruplarında beslenme yetersizliği ve aşırı su kaybına neden olarak ölümle sonuçlanabildiği vurgulandı. İshalin, yetersiz beslenen çocuklarda daha sık görüldüğü ve daha ağır seyrettiği kaydedilen açıklamada, ishalli çocuğa her zamankinden daha çok su ve sulu gıdalar verilmesi, çocuk emziriliyorsa emzirmeye devam edilmesi gerektiği belirtildi. Sağlık personeli tarafından ishalli çocuğa şeker tuz paketi verilmişse bunun tarife göre hazırlanıp çocuğa içirilmesi önerilen açıklamada, sıvı alamayan, kanlı ishali ve kusması bulunan çocukların mutlaka hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerektiği kaydedildi. İshalin, önlenebilir bir hastalık olduğuna işaret edilen açıklamada, bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, çocukların yaşına uygun yeterli ve dengeli beslenmesi, temiz içme suyu kullanılması, meyve ve sebzelerin tüketilmeden önce iyice yıkanması, ellerin yemekten önce ve tuvaletten sonra sabunla yıkanmasıyla ishalden korunulabileceği belirtildi. Açıklamada, ishalde erken tedavinin özellikle bebeklerde ve çocuklarda hayat kurtarıcı olduğunun unutulmaması gerektiği vurgulandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: