Ağlayan Minikleri Milli Eğitim Müdürü Korkmaz Teselli Etti

Yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla Bitlis Oya Havare İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve...

Yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla Bitlis Oya Havare İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program, son sınıf öğrencilerinin, yeni gelen minik öğrencilere ve yeni gelen öğretmenlere kırmızı gül hediye etmesiyle devam etti.

Okulun ilk gününde bazı minikler gözyaşlarını tutamazken, ağlayan minikleri teselli etmek ise Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’a kaldı. Ailelerden bazıları öğrencileriyle beraber aynı sıraya oturup okula alışmalarına yardımcı olurken, program kapsamında, minikler törende şiir okudu ve Bitlis'in yöresel halk oyunlarını sergiledi.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yeni eğitim öğretim yılının Bitlis’e hayırlı olması dileğinde bulundu. Konuşmasında, eğitim ve öğretimin önemine vurgu yapan Vali Yurdakul, Bitlis’in yeni sisteme hazır olduğunu belirterek, ilde eğitim adına ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etti.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise yeni eğitim öğretim yılının başlamasından büyük haz ve gurur duyduğunu belirtti. Korkmaz, "İlk emri 'Oku' olan bir dinin ve 'İlim Çin’de de olsa gidip bulun ve onunla amel edin' diyen Peygamber'in (sas), 'bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' diyen bir düşüncenin mensubu olduğumdan memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Öğretimin bu ilk haftasındaki heyecanımız artarak devam ediyor. Yeni eğitim sistemine geçmiş bulunmaktayız. Bitlis olarak, yeni eğitim sistemine her anlamda hazırız. İnanıyorum ki yeni sisteme de en kısa sürede uyum sağlayarak, Bitlis ilimizin başarısını artıracağız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Bitlis’e özgü halk oyunlarının sergilenmesinden sonra Bitlis’teki yeni eğitim öğretim yılının ilk zilini Bitlis Valisi Yurdakul çaldı. Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz da okulun ilk gününde ağlayan çocukları teselli etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: