Ağlı Yibo İçin Milli Eğitim Müdürlüğü Harekete Geçti

15 öğretmenin görev yaptığı Kastamonu’nun Ağlı ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun (YİBO) geçtiğimiz yıllarda çürük...

15 öğretmenin görev yaptığı Kastamonu’nun Ağlı ilçesindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun (YİBO) geçtiğimiz yıllarda çürük raporu verilmesine rağmen eğitim-öğretime devam ettiği yönünde haberlerin yayınlanması üzerine, Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Van depreminin ardından yoğun bir şekilde çalışma başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kapsamında sorunlu binaları yıkıp yerine yenisini yapmaya başladı.

Ülke genelinde bu çalışmalar yürütülürken, Ağlı YİBO'da çürük raporu bulunmasına rağmen 142 öğrencinin yatılı eğitim gördüğü yönünde skandal denilebilecek gelişmeler yaşanmıştı.

Reklam
Reklam

Kastamonu Ağlı’daki YİBO'ya, Kırıkkale Üniversitesi Yapı ve Zemin İnceleme ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından 12 Temmuz 2010 tarihinde "16843" sayı numarası ile verilen raporda, okul pansiyonu ve spor salonlarının deprem analizi sonucunda 'binaların sağlam olmadığı' ve 'mevcut hali ile kullanılmasının sakıncalı olduğu' belirtilerek yıkılması öngörüldü.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, MEB ve MEB Müsteşarlığı arasındaki yazışmalara en son denetçi de dahil oldu ancak, okulun yıkım işlemi hale gerçekleşmedi. En son Haziran 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okul ve pansiyon binasının boşaltılarak güçlendirilmesi istendi. Bu tarihten sonra okulda bulunan öğrencilerin çevre ilçelere nakledilmesi üzerine çalışma başlatılırken, yaklaşık olarak 1 yıl süren proje çalışması sonrası Kastamonu İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü, Ağlı YİBO’nun okul ve pansiyon binasının güçlendirilmesi için ihaleye çıktı.

Kastamonu İl Özel İdaresi ihale salonunda 2 Ekim Salı günü saat 10:00’da gerçekleştirilecek ihaleyi kazanan firmadan, işi 350 iş gününde bitirmesi isteniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: