Agora'ya Müze Geliyor

İZMİR (A.A) - İzmir'deki tarihi Agora'da yıkık durumdaki tescilli bir binayı restore ederek "Kazı Evi" olarak hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi,

İZMİR (A.A) - İzmir'deki tarihi Agora'da yıkık durumdaki tescilli bir binayı restore ederek "Kazı Evi" olarak hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkiçeşmelik Caddesi üzerinde, iki ayrı yapıdan oluşan tescilli bir binayı "Agora Müze Evi" olarak kullanılmak üzere restore edECEK.

Belediyeden yapılan açıklamada çalışmaların tamamlanmasının ardından, Agora Ören Yeri'nden çıkarılan eserlerin sergilenebileceği bir cazibe alanı yaratılacağı belirtildi.

Agora Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy, alanda iki tane tescilli yapının bulunduğunu, bu yapıların aynı zamanda İzmir'in tarihsel sürecinin basamak taşlarını oluşturduğunu belirterek, Helenistik, Roma ve Bizans dönemininin ardından bu iki yapıyla birlikte Osmanlı döneminin de ortaya çıkmış olacağını bildirdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: