Ağrı Belediyesi'ne şok üstüne şok

AĞRI (İHA) - Ağrı Çevre Orman İl Müdürlüğü tarafından Ağrı Belediyesi'ne çevreyi kirlettiği gerekçesi ile 103 bin YTL para cezası kesildi.

Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, yaklaşık 1.5 ay önce kendilerine Çevre Orman İl Müdürlüğü tarafından "mezbahane sularının dereye karıştığı gerekçesi" ile 51 bin 744 YTL para cezası kesildiğini söyledi. Bu cezanın ardından Erzurum İdari Mahkemesi'ne başvuru yaptıklarını ve kararın sonucunu beklediklerini ifade eden Aktaş, bu karar çıkmadan 2. ceza ile şok olduklarını belirtti. Çevre Orman İl Müdürlüğü'nün, Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar imzası ile Ağrı Belediyesi'ne bu defa mevcut çöp alanının çevreyi kirlettiği gerekçesi ile 103 bin 488 YTL para cezası kestiğini belirten Aktaş "Kesilen cezalara anlam veremiyorum. Daha ilk cezanın şokunu atlatmadan 2. ceza kesildi. Ne yapacağımızı şaşırdık. Karara itiraz edeceğiz. Kanuni yollardan hakkımızı arayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Ağrı'nın sorunlarını çözmek için harcayacakları parayı bu tür cezalara ödemek istemediklerini ifade eden Aktaş "Ceza art niyetli kesilmiştir. Bu cezayı kesenler neden yıllar önce kesmiyorlardı? Şu anki durum yıllardan beri gelen birikim sonucu oluşmuştur. Biz bu tabloyu değiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu tür cezalar şevkimizi kırıyor" iddialarında bulundu.