Ağrı Eğitimciler Derneği, 226 öğrenciyi fen ve Anadolu liselerine yerleştirdi

Ağrı Eğitimciler Derneği proje çerçevesinde okuma salonlarında eğitim gören 226 ortaöğretim öğrencisini fen ve Anadolu...

Ağrı Eğitimciler Derneği proje çerçevesinde okuma salonlarında eğitim gören 226 ortaöğretim öğrencisini fen ve Anadolu liselerine yerleştirme başarısı gösterdi.
Ağrı Valiliği ve Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen okuma salonlarında Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Kursu verilen öğrencilerden 21’i fen lisesi, 25’i Anadolu öğretmen lisesi, 180'ini de Anadolu liselerine yerleştirildi.
Ağrı Eğitimciler Derneği Başkanı Fevzi Yazıcı, amaçlarının ekonomik geliri düşük olan öğrencilere ulaşmak olduğunu söyledi.
Öğrencilerin eğitimlerini desteklemek milli ve manevi duygularının gelişmesine katkıda bulunmak istediklerini belirten Yazıcı, "Amacımız, öğrencilerimize bu çerçevede her türlü desteği sağlamaktır. Tutak, Eleşkirt, Diyadin ve Taşlıçay’daki okuma salonlarımız eğitime devam etmektedir." dedi.
Öğrenciler için çeşitli aktiviteler de düzenlediklerine değinen Yazıcı, "Ağrı’daki çocuklarımıza ücretsiz SBS kursu vererek, müzik dinletisi sunarak, kitap okuma günleri düzenleyerek ve piknikler organize ederek sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz. İnşallah topluma ve eğitime kazandırdığımız bu öğrencilerimizin sayısı gün geçtikçe artacaktır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz