Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Ağaçlandırılacak

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü arasında kampüs alanının ağaçlandırılması amacıyla protokol...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü arasında kampüs alanının ağaçlandırılması amacıyla protokol imzalandı. Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, kısa zamanda 50 bin fidanın toprakla buluştuğu kampüs alanının yapılacak yeni ağaçlandırmalarla adeta kentin akciğerleri konumuna geleceğini belirtti.
Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan’ı makamında kabul eden Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversite hakkında kısa bir bilgi verdi. Görüşmede Prof. Dr. Aslan ile Erzurum Orman Bölge Müdürü Orhan arasında kampüs alanının ağaçlandırılması amacıyla bir protokol imzalandı. Protokole göre, kampüs alanı içerindeki boş alanlar, uygun ağaç türleriyle ağaçlandırılacak.
Fiziki yapılaşmadaki gelişimiyle bölge üniversiteleri arasında hızla yükselen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde ağaçlandırma çalışmalarına da önem verildiğini belirten Aslan, bugüne kadar 19 türde 50 bin ağaç ve 6 türde mevsimlik çiçekler dikilerek üniversiteye önemli bir yeşil doku kazandırıldığını kaydetti. Prof. Dr. Aslan, “Orman Bölge Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol kapsamında kampüsteki boş alanlara ardıç, kuşburnu, gül, huş, leylak, sarı çam, kartopu, batı ladini türlerinde 10 bin ağaç dikilecek. Böylece 5 yıl gibi kısa bir sürede yaklaşık 60 bin ağacın yer alacağı kampüs alanı, kentin adeta akciğerleri olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: