Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğrencileri Ilgaz’da Birinci Oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinden Yonca Karademir, Ilgaz Dağı’nda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen...

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinden Yonca Karademir, Ilgaz Dağı’nda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 6. Türkiye ve Üniversitelerarası Kayaklı Koşu ve Sprint Yarışlarında, Türkiye birincisi oldu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi adına yarışan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Yonca Karademir, Bayanlar 5 kilometre Klasik Kayaklı Koşu ve 1500 Sprint Yarışlarında Türkiye birincisi oldu. Yarışlarda, üniversitenin bayan takımı genel toplamda Türkiye ikincisi, erkek takımı ise Bayrak Koşusunda Türkiye üçüncüsü oldu.

Reklam
Reklam

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 2012-2013 programı kapsamında Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ve Uluslararası Kayaklı Koşu Kupası, Ilgaz Kadın Çayırı Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde yapıldı. Kadın ve erkeklerde 10 ülkenin temsilcileri, Türkiye’den Ağrı İbrahim Çeçen, Hacettepe, Atatürk, Abant İzzet Baysal, Anadolu, Artvin Çoruh, Bayburt, Cumhuriyet, Gazi, İstanbul, Kafkas, Kastamonu, Marmara, Niğde, Ortadoğu Teknik, Süleyman Demirel, Uludağ, Yüzüncü Yıl ve İstanbul Bilgi üniversiteleri katılıyor. 27 Şubat’ta sona eren yarışmalarda yaklaşık 200 sporcu, mesafe (serbest), sprint (serbest) ve bayrak kategorilerinde kıyasıya mücadele etti. 3 gün süren yarışlarda Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Bayan Takımı genel toplamda Türkiye ikincisi, Erkek takımı Bayrak Koşusunda Türkiye üçüncüsü oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: