Ağrı PKK/KCK Davasında Sanıkların Kürtçe Savunma Talepleri Kabul Edildi

Ağrı’da PKK/KCK terör örgütünün adına çeşitli eylemlerde bulunduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 15 kişinin yargılanmasına...

Ağrı’da PKK/KCK terör örgütünün adına çeşitli eylemlerde bulunduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 15 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2. celsesine 2’si tutuksuz 12 sanık katıldı. Önceki duruşmada ana dilde savunma talepleri reddedilen sanıkların Kürtçe savunma yapmalarına müsaade edildi. Ancak sanıklar kendilerine tercüman belirlemedikleri için duruşma salonunda kısa süreli kriz yaşandı. Sanıklardan Muhlis Altun, Ağrı Milletvekili Halis Aksoy’un tercümanlığını yapmasını istedi. Kısa süre tereddüt yaşayan Aksoy, bu talebi kabul etmedi. Bunun yerine izleyiciler arasında bulunan Bedri Fırat’ın tercüman olmasını önerdi.

Reklam
Reklam

Tercüman olmayı kabul eden Fırat, sanık Altun’un savunmalarını Kurmanci olarak yaptığı savunmasını Türkçeye çevirdi. Altun savunmasını tamamladıktan sonra mahkeme başkanı Fırat’a tercümanlık ücreti isteyip istemediğini sordu. Ardından mahkeme başkanı Altun’a “Tercümanlık ücretini aranızda anlaşın.” dedi. Bunun üzerine Altun, “Ben milletvekilini tercüman olarak belirlemiştim. O da bu şahsı görevlendirdi. Ücreti Milletvekili Halis Aksoy ödesin.” diye karşılık verdi.

Ajda İnci ve Beritan Candoğan’ın da dinlenmesinin ardından diğer sanıkların dinlenmesi için dava 7 Şubat'a ertelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: