Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan Görevine Başladı

Ağrı Valiliği 'ne atanan Mehmet Tekinarslan yeni görevine başladı.Sabah saatlerinde Ağrı Valiliği'ne gelen Vali Mehmet...

Ağrı Valiliği 'ne atanan Mehmet Tekinarslan yeni görevine başladı.

Sabah saatlerinde Ağrı Valiliği'ne gelen Vali Mehmet Tekinarslan, Berra Yıldız adında bir kız çocuğu tarafından çiçeklerle karşılandı. Tören mangasını selamlayan Vali Tekinarslan, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla tek tek tokalaştı. Daha sonra makamına geçen Vali Tekinarslan, ilk olarak basın mensuplarını kabul etti. Burada basına açıklamalarda bulanan Vali Tekinarslan, Ağrı'da görev yapacak olmanın kendisinin son derece sevindirdiğini söyledi. İlin sorunlarının çözümü içim elinden geleni yapacğaını vurgulayan Vali Tekinarslan, "Tek başına bütün sorunları çözmek mümkün değildir. Biz de böyle bir anlayışı doğru bulmuyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasetçisiyle, yerel yönetimleriyle, basınıyla, kısacası bütün Ağrılılarla birlikte; merkezinde insan olan, adalet kısaslı, vicdan esaslı bir yönetim anlayışı sergilemeye gayret edeceğiz. Muvaffak olursak vatandaşımızın sevgisini kazanmış olacağız. Bizim temel hedefimiz, düşüncemiz budur" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ağrı’ya gelir gelmez kenti dolaştığını belirten Vali Tekinarslan, "Bazı cadde ve sokaklarda dolaştık. Vatandaşlarımızla sohbet etme imkânı bulduk. Ağrı'da yapılmış birçok hizmet var. Ancak yapılması gerekenlerde var. Ben şu ana kadar Ağrı'ya hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum. Yapımı devam eden projelerin destekçisi, yapılması gerekenlerin de öncüsü olacağız. Elbirliğiyle ilimizi daha güzel yerlere, güzel standartlara taşıyacağız. İnşallah huzurun, sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın olduğu bir ortam oluşturacağız" ifadelerinde bulundu.

Mehmet Tekinarslan Kimdir

1966 yılında Ankara'da doğan Mehmet Tekinarslan, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisansını ve 2011 yılında da doktorasını tamamlayan Mehmet Tekinarslan 1989 yılında İçişleri Bakanlığı'nda göreve başladı. Mehmet Tekinarslan sırasıyla kaymakamlık, vali yardımcılığı ve mülkiye başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 2003 yılı Nisan ayından 2005 yılı sonuna kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Danışmanı olarak görev yaptı. Mehmet Tekinarslan'nın Uzmanlık alanları arasında 'kamu yönetimi', 'özelleştirme', 'istihdam ve kayıt dışı istihdamla mücadele', 'insan kaynakları yönetimi' ve 'çalışma hayatı ve sosyal güvenlik' konuları yer almaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Tekinarslan Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı görevini yürütürken valiler kararnamesi Ağrı Valiliği görevine atandı. Mehmet Tekinarslan evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: