Ağrı Yazıcı Ovası Sulama Projesi

Devlet Su İşleri (DSİ) 85. Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, Yazıcı Barajı sulama şebekesinin hizmete geçmesiyle birlikte çiftçinin dekar başına elde

Devlet Su İşleri (DSİ) 85. Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, Yazıcı Barajı sulama şebekesinin hizmete geçmesiyle birlikte çiftçinin dekar başına elde edeceği gelirin artacağını söyledi.

Hatunoğlu, yaptığı açıklamada, Ağrı Yazıcı Ovası Sulama Projesi'nin ana kanal, derivasyon kanalları, tersiyer kanalları ve yedek kanallarıyla yaklaşık 25 bin hektarlık bir alana hizmet vereceğini kaydetti.

Proje kapsamında 700 kilometre borulu şebeke, 59 kilometre ana kanal ve 3 bin 350 metre tünel yapılacağını ifade eden Hatunoğlu, "İnşaatına 1998 yılında başlanan projede yüzde 80'lik bir fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. 2012 yılında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından projemize 44 milyon lira ödenek tahsis edilmiş olup, verilen ödenek doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

İnşaatı devam eden Ağrı Ovası Yazıcı Sulaması kapsamında başta Ağrı olmak üzere bu kente bağlı 33 yerleşim merkezinin modern sulama sitemiyle sulu tarım yapma imkanına kavuşacağını anlatan Hatunoğlu şöyle devam etti:

"2012 yılında 2 bin hektarlık Çamurlu Murathan Yazıcı köyleri ile kısmen Eliaçık köyleri olmak üzere 2 bin hektarlık alanda deneme sulama yapıldı. 2013 yılı içinde 11 bin hektarlık alanın sulamaya açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 2014 sonu itibarıyla tüm bölge suya kavuşmuş olacak."

Projenin bitmesiyle Ağrı'da çiftçinin dekar başına aldığı ürünün artacağını kaydeden Hatunoğlu şunları kaydetti:

"Barajın göl alanına su aktaracak olan Cumaçay, Hanoba Çayı ve Toprakkale Deresi derivasyon tesisleri, inşaatı devam eden Ağrı Ovası Yazıcı Sulaması inşaatı kapsamında yapılacaktır. Her yıl inşaatı tamamlanan bölgelerde hizmete açılacaktır. İleri ki yıllarda ihalesi yapılacak olan Ekincik Ovası Sulaması ile de 9 yerleşim merkezi daha sulu tarım yapma imkanına kavuşacaktır. İnşaatların bitmesiyle toprak daha da bereketlenecektir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cemil Karip / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: