Ağrı'da 18 engelli öğrenci yeniden okula kazandırıldı

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonucu 18...

Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonucu 18 engelli öğrenci yeniden okula kazandırıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün himayesinde yürütülen 'Eğitim Her Engeli Aşar' kampanyası ile Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geniş kapsamlı başlatılan çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Mahalle ve köylerde tüm evleri dolaşarak engelli öğrenci arayan öğretmen ve idareciler gittikleri evlerde engelli velilerini ikna için her yolu deniyor. Yürütülen çalışma çerçevesinde Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Nevzat Kaya ve Rehber Öğretmenler Nihat Kaya, Pınar Eryılmaz, Ahmet Korkutata, Elçin Baysal, Mihriban Mert, İlknur Özsavlu, Murat Akhan’dan oluşan ikna heyeti, Yüzüncü Yıl ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerine giderek devamsızlık yapan engelli öğrencilerin aileleriyle görüştü. Uzun süren ikna çalışmalarının ardından okula devam etmeyen 18 engelli öğrenci yeniden okula kazandırıldı. 10 öğrencinin de bedensel engelli oldukları için evde eğitim görmeleri için çalışma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Konu ile ilgili açıklamalar yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, her bireyin bir engelli adayı olduğunu kaydetti. Ağrı’da tüm engelli öğrencilere ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Başak, “Bu kampanyaya önem veriyoruz. İl merkezi ve ilçelerimizde İdareci ve öğretmenlerden oluşturduğumuz ikna heyeti, mahalleleri ve köyleri dolaşıyor. Devamsızlık yapan engelli öğrencilerin okula devam etmeleri için ailelerle görüşüyor. Öğrenciyi ve ailesini ikna edip okula devamını sağlamayana kadar evden ayrılmıyor. İkna ziyaretlerine mahalle ve köy muhtarları da eşlik ediyor. Engelli öğrencilerimizi eğitime kazandırılması bizi çok mutlu ediyor. Ağrı genelinde engelli öğrencilerini okula kazandırmak için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz