Ağrı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü Ağrı'da büyük coşkuyla kutlandı.Sabah saatlerinde Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ın makamında tebrikleri...

Cumhuriyet'in kuruluşunun 89. yıldönümü Ağrı'da büyük coşkuyla kutlandı.

Sabah saatlerinde Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, daha sonra Erzurum Caddesi üzerinde devam etti.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Buker ve Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan'ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başlayan tören, halk oyunları gösterileri ile devam etti. Törende yaptığı konuşmasında öğrencilere ve halka seslenen Vali Mehmet Tekinarslan, Cumhuriyetin, tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, dünya tarihinde eşine az rastlanılan bir destansı mücadelenin eseri olduğunu belirterek, “Tarih; bir milletin sarsılmaz bir ortak iradeyle, kendi kaderini kendi elleriyle yazdığına çok nadir şahit olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, bugün güçlü ekonomik yapısı, insan hak ve özgürlüklerine dayanan demokratik yapısı, güçlü ordusu, devleti ve milletiyle kucaklaşmayı sağlayan yönetim anlayışıyla saygın bir ülke haline gelmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

Bütün engellemelere, nifak tohumlarına, şer odaklarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin dil, din, ırk, renk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin bütün insanların mutlu ve müreffeh bir ortamda yaşaması için var gücüyle çalışacağını vurgulayan Vali Tekinarslan, "Kurtuluş Savaşı’nda ortak bir ruhla mücadele vermiş atalarımızın bize emanet ettiği Cumhuriyetimiz, ebediyete kadar payidar kalacaktır” şeklinde konuştu.

Öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından düzenlenen Cumhuriyet koşusunda sporcular kıyasına mücadele etti. Yarışmanın bitiminden sonra dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verildi.

Törene AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Buker ve Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve halk katıldı. Kutlamalar geçit töreni ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz