Ağrı'da Ikinci 'Çocuk Gelin' Vakası

Vali Ali Yerlikaya, Ağrı'nın Hamur ilçesinde, eşinden ve ailesinden gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybettiği iddia...

Vali Ali Yerlikaya, Ağrı'nın Hamur ilçesinde, eşinden ve ailesinden gördüğü şiddet sonucu hayatını kaybettiği iddia edilen Melek Karaaslan'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Vali Yerlikaya, Ağrı'da 14 yaşındaki bir kız çocuğunun borç karşılığı 60 yaşındaki bir vatandaşla evlendirilmek istenince evden kaçtığını belirtti.

Vali Yerlikaya, Hamur Kaymakamı Zerrin Çay Beşikçi ve beraberindeki heyetle Melek Karaaslan'ın doğduğu Çağlayan Köyü'ne gitti. Vali Yerlikaya, taziye çadırında kadının ailesine başsağlığında bulunarak Melek için fatiha ve dua okudu.

Reklam
Reklam

Daha sonra taziye çadırında vatandaşlara hitap eden Yerlikaya, "Bu olay hepimizi derinden üzdü. Çok daha önceden bizlerin haberi olsaydı, devletimizin imkanları seferber edilirdi. Melek, kocasına, ailesinin emanetiydi. Tabi konu yargıya intikal etti. Yani şu anda cumhuriyet savcımız konuyla ilgili tahkikat yapıyor. Tahkikat yapılan konuyla ilgili daha detaya girip hiç kimseye önyargılı davranamayız. Bizim dileğimiz ikinci Melek Karaaslan olayı olmasın. Kızlarımıza gereken değeri vermemiz lazım." şeklinde konuştu.

"14 YAŞINDAKİ KIZ, 60 YAŞINDAKİ ADAMA BORÇ KARŞILIĞI VERİLDİ"

Vali Ali Yerlikaya, konuşmasında, Ağrı'da meydana gelen başka bir olaya da değindi. Vali Yerlikaya, 14 yaşındaki bir kız çocuğunun borç karşılığı 60 yaşındaki bir adamla evlendirilmek istendiğini de vurguladı. Ali Yerlikaya, "14 yaşında bir kız çocuğu, bir borca karşılık 60 yaşındaki bir vatandaşımıza babası tarafından veriliyor. Daha verilme olmadan kız kaçıyor, bu da bize intikal ediyor. Başsavcılığımız şu an olaya el koydu. Hangi zamanda yaşıyoruz? Bunlar halen bu zamanda oluyor mu diye bizim aklımız almıyor. Vicdanımız el vermiyor. Bunu söylerken bile zorlanıyoruz. Bunlara izin vermememiz lazım, etrafımızda böyle bir düşünce olursa da bunu kınamamız lazım. Bu tür olayların önüne geçmesek 75 milyon insanın kalbi yaralanıyor." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: