Ağrı'da "İşbirliğinde Öncelikli Konular Ve GeleceğeYönelik Planlar" Toplantısı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Doğu ile Kafkasları bilim ve teknolojiyle buluşturacaklarını bildirdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Doğu ile Kafkasları bilim ve teknolojiyle buluşturacaklarını bildirdi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından senato salonunda düzenlenen "İşbirliğinde Öncelikli Konular ve Geleceğe Yönelik Planlar" konulu toplantıya, Türkiye'den, Gürcistan'dan, Naçivan'dan, Azerbaycan'dan ve İran'dan üniversite rektörleri katıldı.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aslan, burada yaptığı konuşmada, toplantıyla Ağrı'yı ve üniversiteyi tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, teknolojik gelişmeler konusunda özellikle Kafkasya'daki üniversiteler arasında işbirliği yaparak ortak bir teknoloji merkezi yapılmasını amaçladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Erasmus ve Bologna süreci içerisinde bir birlik oluşturma konusunda görüş alışverişinde bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Aslan, üniversiteler arasındaki işbirliğinin sadece imza protokolünden ibaret olmaması gerektiğinin altını çizdi.

Aslan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra yapılan işbirliklerinin hayata geçirilmesi, öğrenci ve akademisyen değişimiyle değişik aktivitelerle beraber Kafkasya'daki üniversitelerin ve Türkiye'nin doğusundaki üniversitelerin bir birlik haline gelmesini amaçlamamız gerekiyor. Özellikle uluslararasılaşma ve ortak akıl platformu oluşturarak yurt içindeki üniversitelerimiz ile yurt dışından gelen üniversitelerdeki bilimsel etkinliklerin ve alt yapının ne olduğunu ortaya koyarak bundan sonraki çalışmalarda neler yapabilirliğini ortaya koymak istedik."

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen toplantıda Erasmus Forum adı altında bir program başlatıldığını anımsatan Aslan, "Toplantıda, herkes için Erasmus görüşünü benimsedi. Böylece ciddi bir öğrenci değişimi olacak. 3 yıllık bir üniversite olmamıza rağmen şuan itibariyle çok sayıda öğrencimiz çeşitli ülkelerde yer alırken, çok sayıda öğretim elemanını da yurt dışına gönderiyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ABD ve Avrupa ülkelerinden çok İran, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelerle öğrenci değişimi yapmak istediklerini belirten Aslan, şöyle devam etti:

"Bilim ve teknolojide Doğu ile Kafkasları buluşturacağız. Bunun için de bakir bir bölge olan Türkiye'nin doğusu ile Kafkaslar'daki bilimsel çalışma ortamını iyi tespit etmeliyiz. Çünkü bu bölge, bilimsel çalışma ortamı olarak çok da önemli. Bu bilimsel altyapının oluşturularak ortak projelerin hayata geçirilmesi, bölge insanlarının dünya platformunda çok iyi yerlere gelmesine de büyük katkı sağlayacaktır. Bu toplantı ile bunları hayata geçirmek istiyoruz. Artık, dünya globalleşti ve bir anlamda da küçüldü. Bir yere gitmek artık eskisi gibi zor değil. Bunun için laboratuvar ve fiziki altyapımız nedir- Ne gibi çalışmalar yapabiliriz- Bunları iyi bir şekilde değerlendirmek gerekiyor."

Basına kapalı devam eden toplantının ardından, Türkiye'den, Gürcistan'dan, Naçivan'dan, Azerbaycan'dan ve İran'dan gelen rektörler, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan'ı makamında ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: