Ağrı'da "Kamuda Başörtüsü Serbest Olmalı" Eylemi

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi üyeleri, kamuda başörtüsünün serbest olması için eylem yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şubesi üyeleri, kamuda başörtüsünün serbest olması için eylem yaptı.

Kağızman caddesinde toplanan grup adına konuşan Leyla Daştan, kamuda başörtüsü yasağına karşı olduklarını belirterek, özgürlük, eşitlik ve adalet istediklerini söyledi.

Daştan, her insanın vazgeçilmez, devredilmez hak ve hürriyeti olan çalışma hayatında kadınların da yer almasını, seçilme haklarını kullanmalarını yasaklayanları protesto ettiklerini belirtti.

Bütün kirli hesaplara kadın ve çocukların maruz kaldığını savunan Daştan, "Artık yeter, aklımıza, ruhumuza giydirilmeye çalışılan deli gömleklerine 'hayır' diyoruz. Başörtüsü, politik hesaplaşmaların, pazarlıkların suni ideolojik çatışmaların malzemesi değildir. Başörtüsü, inancının gereği olarak kadının kimliğidir. Herkes bu kimliğe saygı duymak zorundadır" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatma Güven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: