Ağrı'da Piroteknik Maddelere Sınırlama

Ağrı'da oyun ve eğlence amacıyla kullanılan patlayıcı maddelerle şenlik ve işaret fişeklerinin satışı, satın alınması, taşınması ve kullanılmasına sınırlama getirildi.

Ağrı'da oyun ve eğlence amacıyla kullanılan patlayıcı maddelerle şenlik ve işaret fişeklerinin satışı, satın alınması, taşınması ve kullanılmasına sınırlama getirildi.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, bayram, açılış, özel gün ve kutlamalarda havai fişek diye tabir edilen, piroteknik maddelerin kullanılmasında önemli miktarda artış olduğu tespit edildiği ve bu maddelerin izinsiz, zamansız veya uygunsuz yerlerde kullanılması nedeniyle halkın korku, heyecan ve panik yaşadığı, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu bildirildi.

Reklam
Reklam

Halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler ile şenlik ve işaret fişeklerinin satışı, satın alınması, taşınması ve kullanılması konusunda bir takım kısıtlamalar getirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu patlayıcı maddelerin, satışını sadece piroteknik madde üreticileri, 1. grup perakende av bayileriyle 2. ve 3. grup piroteknik madde satışı izni bulunanlar yapabilecek. Bunların dışında bakkal, market, pastane, kırtasiye, oyuncakçı gibi iş yerlerinde bu maddelerin satışı yasaklanmıştır. Bu maddelerin 12 yaşından küçük olanlara satılmasına, özel gün ve kutlamalarda saat 22.00'den sonra, söz konusu şenlik ve işaret fişekleri ile oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyecektir. Bu maddeler kullanılmadan önce Valilik ve Kaymakamlıklardan izin alınması gerekmektedir."

Açıklamada, bu yasak ve sınırlamalara uymayanlar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: