Ağrı'da seçim gerginliği sürüyor

Ağrı'da yerel seçimlerin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, belediye başkanı olarak Murat Öztürk'ün seçildiğini ancak buna müdahale edildiğini öne sürdü. Ağrı'da yerel seçimlerin ardından çıkan olaylarda 7 kişi yaralanırken, 65 kişi gözaltına alındı. Olaylarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DTP'li milletvekilleri, olaylardan valinin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Olayların tek sorumlusunun Ağrı Valisi Mehmet Çetin olduğunu savunan DTP Van Milletvekili Özdal Üçel, "Ben ve milletvekili arkadaşlarım pazartesi günü Ağrı'ya geldik. Yetkililerle birebir görüştük, taleplerimizi kendilerine ilettik. Burada herhangi bir sorunun çıkmasını istemediğimizi ifade ettik. Son olarak vali yardımcısı ile telefonda görüşürken otelimize ve kitleye doğru gaz atıldı, panzerler saldırdı. Kadın, çoluk çocuk olarak herkese saldırıldı. Olayların içerisinde ben ve milletvekili arkadaşlarımıza da saldırdılar. Milletvekili olduğumu bağıra bağıra söylediğim halde ben de coplandım. Bu hukuksuzluğun temel sorumlusu bu emri verenlerdir " dedi.

Reklam
Reklam

DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan da, Ağrı'nın belediye başkanının Murat Öztürk olduğunu söyledi. Buldan, "Bu saatten itibaren Ağrı ilinin belediye başkanı Murat Öztürk'tür. Bu açık ve nettir, bu halk kendi iradesini ortaya koydu Murat Öztürk'ü seçti. Ama güvenlik güçleri ve AK Parti hükümeti buna müdahale etti, buna engel oldu. Biz bir kez daha ifade ediyoruz, bu ilde AK Parti belediye başkanı seçilen insan belediye başkanlığı yapmayacaktır. Bu halk o insana belediye başkanlığı yaptırmayacaktır. Bu ilin belediye başkanı Murat Öztürk'tür bu iyi biline" diye konuştu.

İHA