Ağrı'da Sel Ve Su Baskını Uyarısı

Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Gürcan, kentte bu mevsimde sel ve su baskınlarının sık yaşandığını belirterek tedbirli

Ağrı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erkan Gürcan, kentte bu mevsimde sel ve su baskınlarının sık yaşandığını belirterek tedbirli olunması konusunda uyardı.

Gürcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkın nisan ve mayıs aylarında olası sel felaketlerine karşı gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurgulayarak, özellikle dere veya baraj bulunan yerleşim yerlerinin en riskli alanlar olduğunu söyledi.

Sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların doğal bitki örtülerini tahrip etmemeleri gerektiğinin altını çizen Gürcan, Ağrı'nın birçok köyünde ağaç dikimi olmadığını ve bu tür yerlerin riskli olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Ağaçların, yağmur hızını keserek yağmur sularının toprağa sızmasını engellediğini anımsatan Gürcan, şunları kaydetti:

"Vatandaşların olası sel felaketlerine karşı çeşitli önlemler almaları gerekmektedir. Özellikle çukur alanlarda bulunan bazı köylerimiz var. Buralarda yaşayan vatandaşlarımız sel felaketlerine karşı daha çok risk altındalar. Sel tehlikesi altındaki bir yerde oturuyorsanız değerli eşya ve belgeleri yüksek yerlerde saklayın, su yatağını ya da çukur bölgeleri terkedip, mutlaka yüksek yerlere çıkın. Sel sırasında araba kullanmayın, sel suyunun içinde yürümeye çalışmayın, bulunduğunuz yeri boşaltmanız gerekiyorsa öncelikle elektriği kapatın."

Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: