Ağrı'da trafik kazası

Ağrı'nın Tutak İlçesi yakınlarında bu sabah meydana gelen trafik kazasında, 3 kişi hayatını kaybederken 23 kişi de yaralandı.

Yaralılar, Ağrı ve Erzurum'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken, kazanın, otobüs sürücüsünün uyuklayarak karşı yönden gelen kamyonun şeridine geçmesi üzerine yaşandığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin'den Ağrı'ya gitmekte olan Şevket Gözükara yönetimindeki 04 D 0436 plakalı yolcu otobüsü, saat 06.45 sıralarında Tutak İlçesi'nden 10 kilometre uzaklıktaki Dere mevkiinde, karşı yönden gelen Bayram Erek yönetimdeki 34 KPK 04 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada, henüz kimlikleri belirlenemeyen 2'si kadın 3 otobüs yolcusu olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan 23 kişi Tutak Devlet Hastanesi'nden gönderilen ambulanslar ve yoldan geçen araçlarla Ağrı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Yaralılardan kamyon sürücüsü Bayram Erek ve yolculardan Hatun Eroğul, Naiman Bilir, Taliha Karataş, İsmail Karataş, Zimmet Çolak, Nihat İlkay, Bayram Demir, Nihat Aktaş, Bekir Geri, Abdullah Akyel ve Cemal Ersu, Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, otobüs şoförü Şevket Gözükara ile Saliha Erol, İbrahim Erol, Muhittin Dağ ve Aysun Altay Erzurum'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. 6 kişi ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Trafik kazasından sonra olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede yol güvenliği ile ilgili tedbirler alırken, otobüs içinde sıkışan 2'si kadın 3 kişinin cesedi güçlükle çıkartılarak ambulansla Tutak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Üzerlerinden kimlik çıkmayan ölen kişilerin isimlerinin belirlenmesine çalışılıyor.

Tutak Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Ağrı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yolcular, otobüs sürücüsünün uyukladığını, ikaz etmelerine rağmen direksiyondan inmediğini iddia ettiler.

Anahtar Kelimeler: