Ağrı'da Yaralı Bulunan Bahri Kuşu, Koruma Altına Alındı

Ağrı'da yaralı bulunan Bahri kuşu koruma altına alındı.

Ağrı'da yaralı bulunan Bahri kuşu koruma altına alındı.

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bahri kuşunun vatandaşlar tarafından Ağrı'da yaralı halde bulunduğunu söyledi.

Yaralı kuşu Ağrı Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinden gerekli tetkikler yapıldıktan sonra teslim aldıklarını belirten Türkoğlu, Bahri kuşunu tedavisi için daha sonra Kars Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Yaban Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi'ne gönderdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Bahri kuşunun kanadından yaralandığını ifade eden Türkoğlu, "Bahri kuşu ördekgillerden bir kuştur. Bu kuşlar sulak yerlerde yaşarlar. Ağrı'dan göç ederken bir şekilde yaralanmış, daha sonra vatandaşlar tarafından bulunmuş. Tedavisi yapıldıktan sonra yeniden doğaya bırakılacak. Bizim vatandaşlarımızdan istediğimiz bu konularda duyarlı olmalarıdır. Doğal hayatı korumalıyız" dedi.

Muhabir: Emrah Kocabey

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: