Ağrı'daki KCK Davası

BDP Parti Meclisi üyesi Rahmi Çelik ile PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişinin yargılanmasına Erzurum'da devam edildi.

BDP Parti Meclisi üyesi Rahmi Çelik ile PKK/KCK üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan iki kişinin yargılanmasına Erzurum'da devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasına, tutuksuz yargılanırken bir önceki duruşmaya katılmadığı için hakkında tutuklama kararı çıkarılan BDP Parti Meclis Üyesi Rahmi Çelik iki avukatıyla katıldı.

Kürtçe savunma yapmak isteyen Çelik, salonda bulunan bir yakınının kendisine tercümanlık yapması talebinde bulundu. Çelik'in sözlerini Türkçe'ye çeviremeyen tercüman, sanıktan savunmasını Türkçe yapmasını istedi.

Reklam
Reklam

Çelik savunmasında, BDP Parti Meclis üyesi olduğunu, partisi tarafından Ağrı'da görevlendirildiğini, görevli olduğu 8 ay boyunca Ağrı il merkezi ve ilçelerde parti çalışmaları ve kongreler gerçekleştirdiğini belirtti.

İddianamede kendisi hakkında dile getirilen iddiaları kabul etmediğini ifade eden Çelik, "Benim hakkımda bazı basın yayın organlarında PKK/KCK'nın Ağrı bölge sorumlusu olduğum yönünde haberler yer aldı. Bu iddiaların aynısının dava iddianamesinde de yer aldığını gördüm. Bu iddialar doğru değil. Ben BDP Parti Meclis üyesiyim. Parti genel merkezi tarafından bana verilen teşkilatlanma çalışmalarını eksiksiz yerine getirmeye çalıştım. Bu legal çalışmaları illegal hale getirmenin bir anlamı yok" diye konuştu.

Sanık avukatları da BDP Parti Meclis üyesi olan müvekkillerinin partisi tarafından görevlendirilerek Ağrı'da seçim çalışmaları ve teşkilat kongrelerini gerçekleştirdiğini, suçsuz olduğunu savunarak beraatini istedi.

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, sanık ve avukatlarının savunmalarını tamamlamalarının ardından Çelik hakkında adli kontrol kararı verildiğini, sanığın yaşadığı Muş'un Bulanık ilçesinde her hafta Perşembe günü ikametgahına en yakın polis karakoluna giderek imza atmasını istedi. Mahkeme, ayrıca sanık hakkında her duruşmaya eksiksiz katılmasını, aksi halde hakkında tutuklama kararı verileceğini açıkladı.

Reklam
Reklam

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Muhabir: Hasan Özkal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: