Ağrılı Kadın Çoban Kadınlar Günü'nde De Hayvanlarını Otlattı

Ağrı'da yaşayan 60 yaşındaki Hacer Meşe, Kadınlar Günü'nün ne olduğunu bilmeden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne elinde sopası, ayağında kara

Ağrı'da yaşayan 60 yaşındaki Hacer Meşe, Kadınlar Günü'nün ne olduğunu bilmeden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne elinde sopası, ayağında kara lastikleriyle koyun güderek girdi.

Merkeze bağlı Başçavuş Köyü'nde yaşayan 60 yaşındaki Hacer Meşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nün ne anlama geldiğini bilmediğini ve bu yaşına kadar da böyle bir günü duymadığını söyledi.

Geçimlerini hayvancılıkla sağladıklarını belirten Meşe, her sabah saat gün doğarken uyanıp koyunlara yem verdiğini daha sonra ekmek pişirmek için tandır yaktığını, samanlıktan saman taşıdığını anlattı.

Reklam
Reklam

Meşe, köydeki diğer kadınların da hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek, "Benim 70 koyunum var. Ben bu koyunlara gözüm gibi bakıyorum. 8 çocuğum, 7 torunum var, onlara her sabah taze süt, peynir, yoğurt yapıyorum. Bu hayvanlar olmasaydı başka geçim kaynağımız olmazdı" dedi.

Ağrı'da kışın çok sert geçtiğini dile getiren Meşe, her sabah saat 07.00'de koyunları otlatmak için tepeye çıktığını, akşam 17.00'de gelinleriyle beraber koyunları sağdıklarını anlattı.

-"Biz köylüyüz Kadınlar Günü nedir bilmeyiz"-

Meşe, 60 yıldır bu köyde yaşadığını ve köyün dışına yılda en fazla bir iki kez çıktığını belirterek, "Biz köy çocuklarıyız, köy kadınlarıyız. Kadınlar Günü'nü ilk defa sizden duydum. Bizim için özel gün evlendiğimiz gündür. Ben sadece gelin olduğum gün kendimi özel hissetmiştim onun dışında Kadınlar Günü'nü hiç kutlamadım. Bu köydeki kadınlar da bilmez Kadınlar Günü'nü" diye konuştu.

Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: