Ağrılı minik öğrenciler sinema ile tanıştı

Ağrılı minik öğrenciler 'Polis Halk El Ele Film Dolu Günlere’ projesi ile ilk defa sinema...

Ağrılı minik öğrenciler 'Polis Halk El Ele Film Dolu Günlere’ projesi ile ilk defa sinema ile tanıştı.

Ağrı Valiliği koordinesinde Ağrı Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen ve Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen proje kapsamında Ağrı’daki öğrenciler sinema ile tanışma fırsatı buldu. Projenin amacı sinemanın bulunmadığı Ağrı ilinde öğrencilerin bu ihtiyacını karşılamak ve polise olan ön yargıları kırmak olduğu belirtildi.

Proje kapsamında Ağrı Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasında bir sinema salonu oluşturuldu ve haftanın 5 günü öğrenciler bu sinema salonunda çizgi film ve animasyon filmleri seyrediyor. Öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü’ne ait araçlarla okullarından alınıp sinema salonuna getiriliyor ve filmden sonra da tekrar servislerle okullarına bırakılıyor. Sinemaya gelen çocuklara polis memurları tarafından patlamış mısır ve meyve suyu gibi ikramlar da yapılıyor.

Reklam
Reklam

İlk olarak ana sınıfı öğrencilerinin yararlandığı projeden daha sonra ilköğretim ve orta öğretimde okuyan öğrencilerinin de yaranlanacağı belirtildi. 2011-2012 Eğitim ve Öğretim sezonu boyunca da ildeki 7 bin 500 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz