Ağrı'ya Hayvansal Üretim Yüksekokulu Açılacak

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, kentte Hayvansal Üretim Yüksekokulu açılacağını belirterek, "Bölgenin ilgi alanına yönelik bir yüksekokulun açılması ve bunun Türkiye'de

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, kentte Hayvansal Üretim Yüksekokulu açılacağını belirterek, "Bölgenin ilgi alanına yönelik bir yüksekokulun açılması ve bunun Türkiye'de ilk olması sevindiricidir" dedi.

Vali Tekinarslan, Ağrılı iş adamı Celal Oruç tarafından yaptırılan yüksekokul binasının inşaatında incelemelerde bulundu. Tekinarslan, Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu adıyla açılacak yüksekokulun 2013-2014 eğitim-öğretime başlayacağını söyledi.

İş adamı Oruç'a eğitime verdiği katkıdan dolayı teşekkür eden Vali Tekinarslan, Hollanda'da yaşayan bir iş adamının doğup büyüdüğü yere bu tür önemli bir yatırımda bulunmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Ağrı'da büyük bir çoğunluğun hayvancılık ve çiftçilikle uğraşıyor. Bölgenin ilgi alanına yönelik bir yüksekokulun açılması ve bunun Türkiye'de ilk olması sevindiricidir. İnşallah Ağrı'ya önemli katkıları olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

İş adamı Oruç da eğitime yönelik yatırımlarına devam edeceğini, yüksekokul inşaatının Selçuklu mimarisinin model alınarak yapıldığını belirterek, "Özellikle bunu yaptık. Çünkü bizim tarihimiz, bizim geçmişimiz bu tür eserlerle, yapılarla dolu. Biz de bu ruha uygun olarak bir bina yaptık ki öğrenciler okudukları yerde daha farklı bir atmosferde eğitimlerini görsünler. Bundan sonra da eğitim konusunda hem ilimizde hem de ülkemizde yatırımlarımız devam edecektir" diye konuştu.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ise 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçecek olan yüksekokula ilk etapta 750 öğrenci almayı planladıklarını kaydetti.

Yüksekokul binasının incelemelerine Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak da katıldı.

Muhabir: Fethullah Yaman / Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: