Ağrı'yı sel bastı!

Ağrı'da aralıklı devam eden yağmur ve eriyen kar sularından dolayı birçok ev su altında kaldı.

Ağrı'da aralıklı devam eden yağmur ve eriyen kar sularından dolayı birçok ev su altında kaldı.

Fatih ve 100. Yıl mahallelerinde, Taşlıçay ve Ahmak deresinin taşması sonucu birçok ev sular altında kaldı. Su baskınlarına maruz kalan mahalle sakinleri, selden dolayı evlerini terk ettiler. Bazı vatandaşlar ahırlarının içinde hayvanlarının su altında kaldığını söylerken, durumun bildirilmesi üzerine Devlet Su İşleri, Ağrı Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekipleri hemen harekete geçti. Yaklaşık 6 iş makinesi dere setlerinde meydana gelen göçük ve tahribatta müdahale ederek sel sularını kontrol altına aldı.

Reklam
Reklam

100. Yıl Mahallesi'nde derenin önünü açmaya çalışan bir iş makinesi kontrolden çıkarak dere içerisinde yan yattı. Uzun uğraşlar sonucunda diğer iş makinelerin yardımıyla saplandığı yerden çıkarıldı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Devlet Su İşleri 85. Şube Müdürü Yücel Hatunoğlu, valiliğin koordinatörlüğünde Ağrı Belediye Başkanlığı, İl Özel İdare Sekreterliği, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelleri ile beraber aralıksız çalıştıklarını belirtti. Hatunoğlu, "24 personel ve yaklaşık 6 araçla sıkıntılı olan yerlerde önlem almaya çalışıyoruz. Şubemizde sürekli nöbetçi personel bulunduruyoruz. Dünden beri böyle çalışıyoruz. Halkımıza sıkıntı yaşatmayacağız. Vatandaşlarımız da bize yardımcı olsun. Bugün sadece Fatih Mahallesi'nde sıkıntı yaşadık, aldığımız önlemlere rağmen engel olamadık. Şu an çok sıkıntı var, Ağrı'ya çok fazla su baskını var. Devletin bütün kurumları canla başla çalışıyor. Can kaybı yok, biz bunu en az zararla atlatacağız" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: