AGÜ, Amerika'dan Akademisyen Transfer Edecek

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) yönetimi, Amerika'dan akademisyen transfer etmek için Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu ile görüştü.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) yönetimi, Amerika'dan akademisyen transfer etmek için Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu ile görüştü.

AGÜ'den yapılan açıklamaya göre, Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan başkanlığındaki, idari birimlerin yöneticilerinden ve akademisyenlerden oluşan AGÜ heyeti, Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu'yu ziyaret etti.

Başkonsolos Topçu'dan, ABD'de çeşitli üniversitelerdeki Türk akademisyenler hakkında bilgi alan AGÜ heyeti, akademisyenlere ulaşılması konusunda destek istedi.

Reklam
Reklam

Ziyarette konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan, ABD'deki başarılı akademisyenlerle görüşmek istediklerini belirterek, onlara ulaşabilmek için konsolosluktan destek istedi.

Akademik kadroya büyük önem verdiklerini belirten Alan, eğitim ve öğretim alanında uzman ve başarılı akademik kadro ile başlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Başkonsolos Aydın Topçu ise gerek konsolosluk, gerekse münferit olarak Abdullah Gül Üniversitesi'ne destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

ABD'deki akademisyenlere ulaşma konusunda ellerinden gelen yardımı sağlayacaklarını ifade eden Topçu, New York Türk Amerikan Konseyi, Los Angeles Türk Amerikan Birliği ve Pitssburg Türk Amerikan Birliği'nin de akademisyenlere ulaşma konusunda destek olacağını kaydetti.

Türk Amerikan Konsey ve Birlikleri'ne ulaşma konusunda da yardımcı olabileceklerini belirten Topçu, Chicago, New York, Boston, Houston, Los Angeles'taki konsolosluklarla da irtibata geçilmesinin faydalı olacağını kaydetti.

Muhabir: Musa Özyürek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: