AGÜ-Arçelik Üniversite-Sanayi Işbirliği Çalışmaları

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Arçelik Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında çalışmalarına başladı.

KAYSERİ ekibi, Sümer Kampüsü Gençlik Alanı'nda akademisyenlerle bir araya gelerek, Ar-Ge ve üniversite işbirliği çalışmaları ile ilgili görüş alış verişinde bulundu. Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, AGÜ olarak üniversitelerin 3 temel fonksiyonu olan eğitim ve araştırmayı, toplumsal boyutla birleştiren üniversite olmak istediklerini belirtti. Üniversite sanayi iş birliğinin büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Sabuncuoğlu, şunları kaydetti: "Üniversite olarak temel misyonumuzun üniversite-sanayi işbirliğini sağlamak ve dünya vatandaşı yetiştirmektir. AGÜ'nün misyonunda yer alan eğitim, araştırma ve toplumsal fayda üçgenini kurmak için Ar-Ge çok önemli. Ar-Ge altyapısı çok güçlü olan bir şirkettir, onlarla yapacağımız işbirliğin, ülkeye büyük kazanç sağlayacaktır." Arçelik'teki Ar-Ge çalışmalarını yaptığı sunumla anlatan Ar-Ge Direktörü Cem Kural, Ar-Ge çalışmalarının, Arçelik'in strateji ve büyüme hedeflerine paralel olarak şekillenmekte olduğunu belirtti. İşbirliklerine büyük önem verdiklerini belirten Kural, bilginin öncelikle teknolojiye ve oradan ürüne dönüşmesinin, rekabetin katı olduğu bir ortamda çok değerli olduğunu ifade etti. Toplantıda Arçelik Ar-Ge Malzeme Teknolojiler Yöneticisi Mustafa Sezer de "Sanayileşme ve Arçelik" konulu sunum yaparak, Ar-Ge çalışmaları hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz