AGÜ'de, Macaristan Üniversiteleri Ile Işbirliği Çalışması

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Macaristan’ın önde gelen üniversiteleri ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konusunda işbirliği yapmayı planlıyor.

KAYSERİ - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Macaristan’ın önde gelen üniversiteleri ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi konusunda işbirliği yapmayı planlıyor. Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlunu makamında ziyaret etti. Ziyarette Şahbaz ve Sabuncuoğlu, Macaristan'daki bazı üniversitelerle AGÜ arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi ile ortak araştırma projeleri yürütülmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Rektör Sabuncuoğlu, AGÜ'de akademisyenlerden oluşacak bir heyeti, Macaristan’daki üniversitelere bir çalışma ziyareti için gönderebileceklerini belirtti. Şahbaz ise Macaristan’daki başarılı üniversiteler ile AGÜ arasında yapılacak bir işbirliğinin, Macar ve Türk toplumu arasında bilimsel ve kültürel işbirliği köprüleri kuracağını ve var olan ilişkileri de geliştireceğini kaydetti. Sabuncuoğlu, ziyaretin anısına Şahbaz'a plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz