Ağustos Sıcağında Deniz Keyfinin Yanında Kar Serinliği

ANTALYA (AA) - Hava sıcaklığının 41 dereceye ulaştığı Antalya'da vatandaşlar, deniz keyfi yapmanın yanı sıra özel olarak hazırlanan "kar odası"na giderek serinleyebiliyor. 

Hava sıcaklığının 41 dereceye ulaştığı Antalya'da vatandaşlar, deniz keyfi yapmanın yanı sıra özel olarak hazırlanan "kar odası"na giderek serinleyebiliyor. Yaz sıcaklarının her geçen gün etkisini artırdığı Antalya'da hava sıcaklığı 41, deniz suyu sıcaklığı ise 29 dereceye yükseldi. Nem oranı da yüzde 12'ye düştü. Antalya'da tatilciler serinlemek için plajlar ve su parklarının yanı sıra ile kar ve soğuğu yaşayabilecekleri Antalya Akvaryum'daki "kar odası'na da ilgi gösteriyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Konyaaltı ve Lara Birlik sahilindeki plajları dolduran yerli ve yabancı turistlerden bazıları, öğle saatlerinde sıcağın etkisini artırmasıyla serinlemek için tercihlerini kent merkezindeki kar dünyasından yana kullanıyor. Kar odasında sıcaklığı sıfırın altında 5 derece hisseden tatilciler, kayak keyfi ve yürüş yapıyor. Kar dünyasını günde ortalama 200 kişi ziyaret ediyor. Almanya'da tatile gelen Damla Özdemir, 40 dereceyi aşan sıcaktan sonra sıfırın altında 5 dereceyi aynı gün içinde yaşamanın güzel bir duygu olduğunu söyledi. Özdemir, ağustos ayında yazın güneş ve deniz keyfini, kışın kar ve soğuğunu birkaç saatlik zaman diliminde yaşamanın tadını çıkardıklarını ifade etti. Tatilcilerden Derya Yılmaz ise sabah saatlerinde Konyaaltı sahilinde denize girip güneşlendiğini, ardından kar dünyasına gelip soğuğu yaşadığını kaydetti. Antalya'nın kışın olduğu gibi yazın da iki mevsimi yaşayacak ortamlara ve koşullara sahip olduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Şubatta Saklıkent'e çıkıp kayak yaparken, kente indiğinizde denize girebiliyorsunuz. Yazın bu imkanı sağlayan doğal koşullar olmasa da kurulan merkezler sayesinde hem serinliyor hem de kışın özlemini gideriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: