Ağustos’ta 147 Tüketicinin Sorunu Çözüldü

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce Ağustos ayı içerisinde 147 tüketici şikayetinin görüşülerek karara...

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce Ağustos ayı içerisinde 147 tüketici şikayetinin görüşülerek karara başlandığı belirtildi.

Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikâyetleri; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Merkezleri diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikâyetlerin ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Reklam
Reklam

Ağustos ayı içerisinde Bilim Sanayi ve İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 102 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 64’ü çeşitli bankacılık hizmetleri, 25’i ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 8’i ayakkabı, 7’si cep telefonu, 2’si güneş enerjisi, birer adet ankastre fırın, çim makinesi, güneş gözlüğü, maaş promosyonu, çaydanlık, kuru temizleme, fotoğraf makinesi, televizyondan oluşurken, 5’i kapıdan ve mesafeli satış, 8’i abonelik sözleşmesi şikayet konularını içerdi. Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığınca Ağustos ayı içinde 06 Ağustos 2012 ve 27 Ağustos 2012 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 90’ı tüketici lehine, 10’u tüketici aleyhine ve 47’si bilirkişi ataması olmak üzere toplam 147 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: