Ağzımız açık izlerdik! Michael Jackson’ın duruşunun sırrı çözüldü

Popun kralı Michael Jackson, şüphesiz ki en karizmatik sahne duruşuna sahip olan bir sanatçıydı. Yaptığı müzikler ve sahne şovları sayesinde milyonlarca hayrana ulaşan Jackson, farklı tarzıyla her zaman kendinden konuşturmayı başarmıştı. Onun hakkında en çok merak edilen şey ise dans ederken düşmeden nasıl 45 derece öne eğilip kaldığıydı.

Müziği, efsane şovları ve klipleriyle onu tanımayan kalmamıştır dünyada... Milyonlarca hayrana sahip olan Michael Jackson, hakkında çıkan onlarca iddialara rağmen ayakta kalmayı başarmıştı. Yaptığı müzik ve sahne şovlarıyla popun kralı olarak anılan yıldız ismin dansı hepimizin ağzını açık bırakırdı.

Gelmiş geçmiş en karizmatik dans şovuna sahip olan Jackson'ın sahnedeki eğimli duruşunu milyonlar merak ediyor. Nörocerrahlar ise bu duruşun sırrını ortaya koydu.

Hindistan'daki Tıbbi Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nde 3 nörocerrah konuyla ilgili bir buçuk yıl süren bir çalışma yaptı ve sonuçlarını Journal of Neurosurgery isimli derginin internet sitesinde yayımladı.

Reklam
Reklam

Açıklama ise şu şekilde; Michael Jakcson'ın 45 derece eğimli durmasını destekleyen özel tasarım ayakkabının olması ve bu ayakkabı ile sanatçının güçlü tendonlarının birleşmesi. Yapılan çalışmada eğitimli dansçıların en fazla 25/30 derece eğimle durabildiği ortaya kondu. Jackson'ın ayakkabısının topuk kısmında üçgen şeklinde bir boşluk olduğu ve bu boşluğun doğru zamanda sahneye çıkan sivri bir metaryele yerleşmesinin ona çok daha fazla öne eğilebilmesi için güç kazandırdığını belirttiler.

Araştırmacılar ayakkabı hilesine rağmen yapılan hareketin oldukça zor olduğunu belirtiyor ve ekliyorlar; çok güçlü bir spinal müsküler ve alt ekstremite itişim kasları olmadan yapılamayacağını söylüyorlar.