Ağzıyla kendisini kaldırıyor

Akrobat Iona Luvsandorj, vücut ağırlığını ağzıyla 33 saniye boyunca taşımayı başararak daha önce bu alanda kırılan rekoru egale etmiş oldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da Batı Hampstead'de yaşayan 28 yaşındaki akrobat Iona Luvsandorj, 'Marinelli kıvrımı' ismi veirlen bu pozu 33 saniye boyunca yaparak, daha önce 11 saniyede kırılmış rekoru egale etmeyi başardı. Tüm vücudunu ağzındaki çubukla tutarak taşıyan ve 33 saniye boyunca dengede kalan Iona, inanılmazı başararak Guinness Rekorlar Kitabı'na geçti. Moğolistan doğumlu genç kız, 19 yıldır akrobatlık yaparak dünyayı geziyor.

Reklam
Reklam

İŞTE MUHTEŞEM ŞOVDAN KARELER

Şimdiye kadar pek çok ülkede gösteriler yapan Luvsandorj, daha 5 yaşındayken akrobat olma hayalleri kurmuş. Televizyonda izlediği bir programdan ilham alan ve o günden bu yana kendini akrobat olarak yetiştirip özel dersler alan genç kız, şimdi hayalden rekorlara doğru koşuyor. "Bu acısız bir şey, tabii benim için. Ama sakın bu hareketi evde denemeye kalkmayın. Dünyada çok az insan bunu başarabiliyor. Vücut esnekliği çok önemli. Akrobasiden anlamasaydm yapamazdım."