Ahi Evran Projesi Başkan Külcü’ye Sunuldu

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından hazırlanan Ahi Evran Sanayi Sitesi projesi Belediye...

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından hazırlanan Ahi Evran Sanayi Sitesi projesi Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye sunuldu.

Ahi Evran Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri Başkan Külcü makamında ziyaret eden ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüm esnaf grubunu kapsayan bir proje hazırladıklarını dile getiren Kılıç, gelecek nesillere de hitap edecek projede belediye ile el ele vererek Çorum’u ve esnafları daha güzel yarınlara taşıyacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Şehre yön veren insanlarla çalışmaktan mutlu olduklarını dile getiren Kılıç, Çorum Belediyesi’nin yapacağı her çalışmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada destek olacaklarını dile getirdi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, şehrin önünü açmak istediklerini belirterek, bunu konunun muhatapları ile birlikte gerçekleştirdiklerinde mutlu olacaklarını dile açıkladı.

Sosyal olaylarda ve içerisinde çok fazla insanın bulunduğu konularda herkesin kendi umduğu gibi bir tartışma içerisine girdiğine dikkat çeken Külcü, meslek örgütleri ve kamu yöneticilerinin ortak aklı bulmaktan başka çaresinin olmadığını, şehrin beklentisi ve faydası hangi noktada buluşuyorsa o yönde çalışma yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

Ahi Evran projesinde en az görüş belirten kurumun belediye olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, “En son sözü söyleme noktasına geldik. Bu süreçte belediye yönetiminin işini kolaylaştıran bir tavır ve içerisinde oldunuz. Proje gündeme gelmeseydi farklı meslek gruplarındaki esnaflarımız şehrin değişik bölgelerinde olacaktı. Şimdi 13 ayrı iş kolundaki esnafımızı bir bölgede toplanacak. Ankara yolu üzerinde bin dönümlük bir alandan oluşuyor. Tamirci esnafını Küçük Sanayi Sitesi eteklerine taşıyacağız. Küçük Sanayi Sitesi’ne sığmayan OSB ölçeğine ulaşmayan işletmeler buraya taşınacak” dedi.

Reklam
Reklam

Şehrin gelişimi önündeki engel olarak gördükleri Aşağı sanayi sitesinde planlama çalışmalarının devam ettiğini anlatan Külcü, “Taslak proje belediyeye teslim edildi. Aralık ayı sonuna gelene kadar imar çalışması tamamlanacak. Yapılmaz, yapılamaz beklentisi içerisinde olan varsa bu beklentilerden kurtulsunlar. Sözün bittiği yere geldik. Şehrin önünü açacağız. Bunu birlikte yaptığımızda birlikte mutlu oluruz. Biz bir geminin içerisindeyiz. Gemiyi ne kadar sağlıklı yürütürsek içerisindekiler o kadar huzurlu olacak. Bu konuyu kısır çekişmelerden kurtaran ve uzak tutan ÇESOB’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: