AHİKA’dan Dolandırıcılık Uyarısı

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), adını kullanarak vatandaşlardan para toplamak isteyenlere itibar edilmemesi ve bunlarla karşılaşıldığında...

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), adını kullanarak vatandaşlardan para toplamak isteyenlere itibar edilmemesi ve bunlarla karşılaşıldığında kuruma ve savcılıklara bildirilmesini istedi.

AHİKA’dan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı şahısların veya danışman firmaların kendilerini ajansla bağlantılı göstererek veya 'hibe uzmanı, proje uzmanı' gibi unvanlar kullanarak, iş takibi vaadiyle vatandaşlardan çıkar sağlamaya çalıştıkları uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, bilhassa projeleri değerlendirme sürecinde yüksek puanlarla geçirebilecek bağlantılara sahip oldukları izlenimi verdikleri ve bu maksatla para talep ettikleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Ajansın sorumluluğundaki projelerin, proje ve destek faaliyet yönetmeliğinde belirtilen temel ilkeler (tarafsızlık, eşit muamele gibi) doğrultusunda değerlendirildiği ifade edilerek nihai aşamada Yönetim Kurulu’nun onayından geçtiği belirtildi.
İş takibi, nüfuz gibi yöntemlerle sonuç alınmasının mümkün bulunmadığı vurgulanan açıklamada, vatandaşların 'dolandırıcılık' anlamına gelen bu gibi girişimlere itibar etmemeleri ve kendilerine bu maksatla yaklaşan kişileri ajansa veya cumhuriyet savcılıklarına bildirmeleri istendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz