Ahiliğin Anavatanı Kırşehir, Keçiören'e Konuk Oldu

Ankara'da Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde ahiliğin anavatanı Kırşehir ağırlandı. Bozlak türkülerinin seslendirildiği geceye...

Ankara'da Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde ahiliğin anavatanı Kırşehir ağırlandı. Bozlak türkülerinin seslendirildiği geceye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Keçiören Belediyesi 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin 20. gecesine Kırşehir konuk oldu. Kırşehir'e ait kültürel değerlerin sergilendiği gece, Keçiören Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftar yemeğiyle başladı. Yemeğin ardından etkinlik alanına geçen katılımcılar birlikte Kırşehir Evi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Yoğun katılımın olduğu Kırşehir Gecesi'ne AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alpaslan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erdem, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Ak Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehir Platformu Başkanı Halil Kaya, Kırşehir Vakfı Başkanı Erol Tosun, belediye meclis üyeleri, Kırşehir'deki sivil toplum kuruluş ve örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Gecenin açılışında Anadolu Folklor Vakfı Kırşehir Yöresi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı. Yöresel oyunların sergilendiği gecede Ahmet Arslan da Kırşehir türkülerini seslendirdi. Kırşehir Halay Ekibi de sergiledikleri oyunlarla geceyi renklendirdi. Kırşehirli ustalar grubu da seslendirdikleri türkülerle geceye katılanlara keyifli anlar yaşattı.

Gösterilerin ardından konuşma yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geceye katkı sunan kuruluşlara teşekkür etti. Başkan Ak, "Dünyanın evi Keçiören'de İç Anadolu'nun güzel ve şirin kenti Kırşehir'i ağırladık. Kırşehir sadece söz ve saz ustalarıyla değil; Ahiliğin, bilimin ve ilmin de merkezi. Birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bu gecede sizleri, Keçiören'de misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duyduk. Keçiören'de Kırşehir'in güzelliklerini hep beraber izledik." dedi.

Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar da konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparak Kırşehirliler olarak yaptıkları etkinliklere değindi. Gökçınar, gecede kendilerini misafir ettiği için Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Keçiören'in Kırşehir'in bir yuvası olduğunu belirten Gökçınar, gecede kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkürlerini sundu.

Reklam
Reklam

Kırşehir Platformu Başkanı Halil Kaya ve Kırşehir Vakfı Başkanı Erol Tosun da geceye katılmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Kırşehir Dernekler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehir Platformu Başkanı Halil Kaya ve Kırşehir Vakfı Başkanı Erol Tosun'a plaket ve hediye takdim etti. Kırşehirliler de Başkan Ak'a çeşitli hediyelerle birlikte Kırşehir ile özdeşleşen pekmez hediye ettiler. Gece, katılımcıların birlikte hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz