Ahilik Haftası

ÇORUM (A.A) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, "Ahilik Türk tarihinin son bin yılının kültürüdür"

ÇORUM (A.A) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, "Ahilik Türk tarihinin son bin yılının kültürüdür" dedi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ahiliğin toplumda yaşayan herkesi birbirine kaynaştıran, dost edindiren ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğunu söyledi.

Ahiliği, dil, din, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesi olarak gördüğünü ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Ahilik, Türk tarihinin son bin yılının kültürüdür. Ahilik düzeninde, iş ve meslek ahlakını mecburi kılan kurallar vardır. Kendinden önce başkalarını düşünmek ve kollamak, hak ettiğinden fazlasını istememek, kanaat ve tevazu ölçüleri içerisinde 'hırs' ve bencillikten uzak durmaktır. Kendi yeteneğine uygun bir işle meşgul olmak sanatını mutlaka bir üstattan öğrenmek ve birliğin, beraberliğin korunması için herkese saygı, sevgi göstermek esastır. Ahilik teşkilatı başarısını üretim felsefesine borçludur. Ahilik teşkilatında insan bir üretim aracı değildir. İnsan üretimin merkezindedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ferhat Barulay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: