Ahilik Haftası

RİZE (AA) - Rize Sanayici ve İş adamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Rize Sanayici ve İş adamları Derneği Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Külünkoğlu, mesajında, ahilik geleneğinin Türk milletine has bir kültür hazinesi olduğunu belirtti. Ahilik sanat, ticaret ve diğer mesleki alanlarda dayanışmaya dayalı güzel ahlakı, sevgi, saygı ve hoşgörüyü öne çıkartığını ifade eden Külünkoğlu, şunları kaydetti: "Ahilik kelime kökü olarak ahi yani kardeşlik kökünden gelmektedir. Ahilik, Anadolu'da birliği, kardeşliği, refahı, toplum düzenini sağlayan ve halkın maddi, manevi tüm ihtiyaçlarına cevap verecek tarzda teşkilatlanan sivil toplum kuruluşudur. Sosyo-ekonomik bir kuruluş olan ahilik teşkilatında adalet, yardımseverlik, kardeşlik, emek ve sebat gibi birçok ortak değer mevcuttur. Bu prensipleri bizler de hayat felsefesi olarak kabul etmeli ve ticari yaşantımıza uygulamalıyız."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz