Ahilik Haftası Kutlamaları

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Başkanı ve Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Ahilik kültürünü yaşatarak, genç nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Ahilik Haftası Kutlama Komitesi Başkanı ve Bilecik Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, Ahilik kültürünü yaşatarak, genç nesillere aktarılması gerektiğini söyledi.

Kayhan, Ahilik Haftası kutlamalar kapsamında, Meslek Eğitim Merkezi tarafından erkek ve bayan kuaförlüğü eğitimi alan kalfaların "Kuaförler arası meslek gösterisi" programını düzenlediklerini kaydetti.

Ahilik kültürü hakkında bilgi veren Kayhan, şöyle konuştu:

"Ahilik felsefesinde amacın daima iyiyi, doğruyu, dürüstlüğü ve kaliteyi gelecek nesillere aktarmaktır. Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesidir. Ahiliğin 124 altın vardır. Bu kurallar arasında iyi huylu ve güzel ahlaklı olmak, işinde ve hayatında doğru, güvenilir olmak, ahdinde, sözünde ve sevgisinde vefalı olmak, sözümün ve sözünde durmak hizmette ayrım yapmamak, yapığı iyilikten karşılık beklememek, güler yüzlü olmak, tatlı dilli olmak, hataları yüze vurmamak, dostluğa önem vermek, ataya hürmet etmek gibi vasıfları sayabiliriz. Ahiliği geçmişte kalmış, güncelliğini yitirmiş bir sistem olarak göremeyiz. Çünkü Ahilik kültüründe bulunduğumuz zamana yani güncel hayatımıza dönüştürebileceğimiz çok güzel kural ve ilkeler bulunmaktadır. Günümüzde kurulan birçok işletmelerde kalite kontrol, tam kalite veya ISO 9001 ilkeleri, işletmelerde finansal yönetim, iş ahlakı ve verimlilik gibi çağdaş terimlerle ifade edilen bir çok ilke Ahilik sisteminde yer almıştır."

Reklam
Reklam

Program sonunda düzenlenen meslek gösterisinde kuaför kalfaları hünerlerini sergiledi.

Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: