"Ahilik Kültürünün Tanıtımı Ve Tarihsel Gelişimi" Konferansı

Bartın Valisi Bülent Savur, "Ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve dünyaya yararlı bir nesil yetiştirebilmek için iyiyi, doğruyu, güzeli benimsemiş olan

Bartın Valisi Bülent Savur, "Ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve dünyaya yararlı bir nesil yetiştirebilmek için iyiyi, doğruyu, güzeli benimsemiş olan Ahilik sisteminden, günün şartları doğrultusunda en iyi şekilde faydalanılması bir gerekliliktir" dedi.

Vali Savur, Belediye Sosyal Tesisleri'nde Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen "Ahilik Kültürünün Tanıtımı ve Tarihsel Gelişimi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Ahilik Haftası ile Ahilik kültürünün kamuoyuna tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların örgütlerinde yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasının amaçlandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Ahilik kültürü ve felsefesinin, toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas aldığını vurgulayan Savur, şöyle konuştu:

"Bugün uygar dünya ülkelerinin toplumlarında uygulamaya ve hakim kılmaya çalıştıkları bu değerler, 13. yüzyılda Anadolu Türkleri tarafından 'Ahilerin vizyonu' olarak uygulanmış ve böylece diğer ülkelere örnek olmuştur. Türklere özgü bir kurum olan Anadolu Ahiliğini meydana getiren bu değerli insanlar, o dönemin birlik, kardeşlik, dostluk, hoşgörü ve insan sevgisini esas alan bir anlayışla, bir çatı altında birlikte yaşayabilmeyi, iş ve meslek sahibi olabilmeyi öğretmişlerdir. Ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve dünyaya yararlı bir nesil yetiştirebilmek için iyiyi, doğruyu, güzeli benimsemiş olan Ahilik sisteminden, günün şartları doğrultusunda en iyi şekilde faydalanılması bir gerekliliktir."

Konuşmanın ardından, Lütfullah Kocabaşoğlu Çıraklık ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Sezai Hangişi tarafından konferans verildi.

"Yılın Ahi"si seçilen esnaf Alaattin Maden'e, Vali Savur tarafından plaket takdim edildi.

Reklam
Reklam

Konferansa, Belediye Başkanı Cemal Akın, daire müdürleri ve esnaf katıldı.

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: