Ahilik Ve Esnaf Kültürü Araştırma Merkezi Ve Turizim Derneğinin Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Kırşehir Ahilik ve Esnaf Kültürünü Araştırma ve Turizm Derneğinin 2011-2012 yılı olağan genel kurulunda konuşan...

Kırşehir Ahilik ve Esnaf Kültürünü Araştırma ve Turizm Derneğinin 2011-2012 yılı olağan genel kurulunda konuşan Ahi Baba lakaplı Mustafa Karagüllü, ‘Ahi Evran Anadolu da esnafları teşkilatlandırarak Moğollarla savaşmıştır” dedi.

Kırşehir Ahilik ve Esnaf Kültürünü Araştırma ve Turizm Derneğinin olağan genel kurulu Ahi Çarşısında bulunan dernek binasında gerçekleşti. Genel kurula farklı esnaf teşkilatlanmaları katıldı. Kurul öncesinde Kırşehir’de Ahi Baba lakaplı olarak tanınan Mustafa Karagüllü medya mensupları ile istişarede bulundu.

Reklam
Reklam

Programa, Ahi Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eraslan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, Kırşehir Belediyesi Basın Müdürü Halil Çalışır, Muhasebeciler Odası Başkanı Mustafa İzzet Doğan ve yerel gazete ile televizyon temsilcileri katıldı.

Program öncesinde Ahililiğin geçmişten günümüze kadar gelen ulaştığı noktaları anlatan Mustafa Karagüllü, “Ahi Evran Hazretleri esnafları organize ederek ordu kurup Moğollar ile savaşmıştır. Gittiğim illerde Ahiliği anlatırken insanlar hayretler içerisinde dinliyorlar. Ahiliğin bilinmeyen yönlerini anlatırken büyük haz alıyorum. Ahiliği Kırşehir’de anlatabilmenin büyük hazzını yaşıyoruz. Kırşehir’de merkez teşkilatını kuran Pir Ahi Evran oluşturduğu rüzgar ile bütün Anadolu’yu etkisi altına almıştır. Hacı Bektaş ve Mevlana hazretleri daha çocukken Ahi Evran teşkilatlanma yapmıştır” şeklinde konuştu.

Program yönetim ve denetim kurulları raporlarının ibrazının ardından Ahi Pilavı ikramı ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: