Ahıska Türkleri Neü’de

Bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından Türkiye’ye...

Bilgi ve görgülerini artırmak amacıyla Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından Türkiye’ye getirilen Kazakistan’daki çeşitli kademelerdeki okullarda Türkçe öğretmenliği yapan Ahıska Türklerinden bir grup Türkiye gezileri kapsamında Nevşehir’e geldi.

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Sebahat -Erol Toksöz Uygulama Oteli'nde bir süre dinlenen misafirler, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ile sabah kahvaltısında sohbet ettiler. Ahıska Türklerinin çeşitli sorunlarının ve Türkiye’deki bulunuş amaçlarının konuşulduğu toplantıdan sonra Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’a gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Ahıska Türkleri kendilerine Kazak yeleği ve çadır maketi hediye ettiler.

Reklam
Reklam

Prof Dr Filiz Kılıç da “Ruslar tarafından yerlerinden yurtlarından haksız yere sürgün edilen Ahıska Türklerine yapılanların hiçbir zaman unutulmayacağını, her türlü baskı ve şiddete rağmen milli ve manevi değerlerinden kopmayan, dilini unutmayan bu cefakâr insanlara üniversitemizin ve gönlümüzün kapıları her zaman açıktır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: