"Ahıska Türklerinin Dünü Ve Bugünü" Paneli

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Dili ve Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr.

Pamukkale Üniversitesi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir, Türk Cumhuriyetleri içerisindeki 4 bin 264 farklı yerleşim biriminde temel insanlık haklarından mahrum bir şekilde yaşayan Ahıska Türklerinin, Gürcistan sınırları içerisindeki öz yurtlarına dönme ümidiyle yaşadığını söyledi. PAÜ TÜDAM ile Honaz Ahıska Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından “Ahıska Türklerinin Sürgünü Anısına Ahıska Türklerinin Dünü ve Bugünü” adlı panel düzenlendi. TÜDAM Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aydemir, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelin açılışında yaptığı konuşmada, SSCB zamanında yurtlarından sürülen Ahıska Türklerinin yurtlarına dönmek istediğini belirtti. SSCB’nin çöküşünün ardından bağımsızlıklarını elde eden Türk Cumhuriyetleri içerisindeki 4 bin 264 farklı yerleşim biriminde temel insanlık haklarından mahrum bir şekilde yaşayan Ahıska Türklerinin, Gürcistan sınırları içerisindeki öz yurtlarına dönme ümidiyle yaşadığını ifade eden Aydemir, "Ancak dün Türkiye’den yana tavır alacaklarını öngördükleri için Ahıska Türklerini yurtlarından süren Ruslar gibi bugün de bölgeye yerleşen her bir Ahıska Türkü'nü kendisine tehdit unsuru olarak gören Ermenistan’ın baskısının hakim olduğunu görmekteyiz" dedi. Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Orhan Karabulut’un oturum başkanlığındaki panelde, Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Minara Aliyeva ve Şair Mir Cevat Ahıskalı sunum yaptı. Panele, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, öğretim elemanları, öğrenciler ve Honaz'da yaşayan Ahıskalı Türkler katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: