Ahlat Belediyesinden Elektrik Kesintilerine Tepki

BİTLİS (AA) - Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, elektrik kesintilerinin, sık sık yaşanan su kesintilerine de neden olduğunu  söyledi.

BİTLİS - Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, elektrik kesintilerinin, sık sık yaşanan su kesintilerine de neden olduğunu söyledi. İlçedeki vatandaşların içme suyu ihtiyacının motorbotlarla karşılandığını, bunun da ciddi bir enerji giderine neden olduğunu bildiren Çoban, belediye bütçesinden enerji giderini karşılamanın mümkün olmadığını kaydetti. Ahlat'ta VEDAŞ bünyesinde bulunan enerji şirketinin Ahlat'ta yaptığı kesintilerin vatandaşları olumsuz etkilediğini kaydeden Çoban, şöyle konuştu: "Bu sorunlar sürekli karşımızda olan konulardır. Bu konuda VEDAŞ yetkililerine tepkimizi dile getiriyoruz. Konuyla ilgili bir komisyon kurulmalı ve ortak akılla sorun çözülmelidir. İlçe halkını bu mübarek ayda böylesine sorunlarla rahatsız etmesinler. Su kesintileri tamamen elektriğe bağlıdır. Şarteller indirildiği zaman bu sorun tüm vatandaşlarımıza yansıyor. Şu anda da VEDAŞ böyle bir kesintiye gitmiştir. Bu konunun çözülmesi için ilgililere sesleniyorum ne gerekiyorsa yapılsın. İller Bankası hesabımızdan kesebilirler veya belediyelerin gayrimenkulleri var. Bunlar üzerinden de bir değerlendirme yapılabilir. Ahlat Belediyesi olarak ilgili kamu kuruluşlarında alacaklarımız var."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: