Ahlat, Su Sporları Merkezi Yapım Çalışmaları

BİTLİS (AA) - Ahlat - Adilcevaz karayolu üzerinde bulunan eski Köy Hizmetleri Tesisinin yerine yapılacak su sporları merkezinin yapımında ilk etap tamamlandı.

Adilcevaz karayolu üzerinde bulunan eski Köy Hizmetleri Tesisinin yerine yapılacak su sporları merkezinin yapımında ilk etap tamamlandı. Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, yaptığı açıklamada, Van Gölü'nü su sporları açısından değerlendirmek ve göl turizminden faydalanmak için su sporları merkezi yapım çalışmalarına devam edildiğini söyledi. Merkezin yaklaşık maliyetinin 1,5 milyon lira olacağını belirten Dölek, ilk aşamada gönderilen 600 bin liralık ödenekle, kaba inşaat çalışmasına başlandığını ifade etti. Dölek, şöyle konuştu: "Binanın dış cephe kaplaması, çevre istinat ve koruma duvarı, kıyı şeridi dolgusu ve aqua park için havuzu yapıldı. Kalan 900 bin liralık ödeneğin çıkması halinde, çalışmalara devam edilecek. Merkezde su kayağı, tenis ve basketbol sahaları ile yeşil alanlar olacak. Ayrıca yer durumuna göre halı saha da yapmayı planlıyoruz." Merkezin bölge halkına ve ilçeye gelecek turistlere hitap edeceğini ifade eden Dölek, merkezi gelecek yıl hizmete açmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: