Ahlat'ı Saatlerle Tanıtıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ahşap oymacılığı ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, işlemeli saatleriyle de ilçeyi...

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ahşap oymacılığı ve bakır işlemeciliği yapan Osman Gülsar, işlemeli saatleriyle de ilçeyi tanıtıyor.

Yapmış olduğu işlemeleri her geçen gün değişik desen ve motiflerle vatandaşa sunmak için çabalayan el sanatkârlarından Osman Gülsar, amacının hem el sanatlarını yaşatmak hem de Ahlat'ın tanıtımına yardımcı olmak olduğunu söyledi. Gülsar, "En son yaptığım bakır işlemeli Ahlat saatleri çok beğeniliyor. İsteğe göre her ebatta yapıyorum. Özellikle ilçe dışına çıkan vatandaşlar bu saatleri Ahlat hatırası olarak götürüyor. Aslında en çok çabaladığımız durum ise, yapmış olduğumuz eserlerin her bütçeye ve her çantaya girecek şekilde olmasıdır. Çünkü buraya gelen misafirler çantalarında Ahlat'ı götürecek süs eşyaları arıyorlar. Bizde yaptığımız işlerle ilçemizin bu ihtiyacını bir nebzede olsa karşıladığımız için çok mutluyuz. Yapmış olduğum işlemeli saatlerin fiyatları ise 50 ila 130 TL arasında değişiyor" dedi.

Reklam
Reklam

El sanatkarı Gülsar, ayrıca bakır üzerine işlenen 20 santimetrelik Selçuklu Mezarlığı, Ahlat Kümbetleri'nde tercih edilen işlemeler olduğunu da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz