Ahlatlı Baston Ustaları Turizm Sezonuna Özel Hazırlanıyor

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustaları, kış mevsiminde satışlarının kısmen yavaşladığını ifade ederek turizm ve yaz...

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki baston ustaları, kış mevsiminde satışlarının kısmen yavaşladığını ifade ederek turizm ve yaz sezonu için özel tasarımları için çalışmalara başladıklarını belirttiler.

Ahlat ilçesinde yıllardır baston ustalığı yapan Bilal Karabulak, kış mevsiminde baston satışlarının yavaşlamasından dolayı şimdiden baston stokları yaparak yaz mevsimine hazırlandıklarını söyledi. Baston ustası Karabulak, yaz mevsimine kadar yaklaşık olarak 300 adet küçük baston, 300 adet ise diğer baston çeşitlerinden yaptıklarını belirtti. Bilal Karabulak "Yapmış olduğumuz bastonların ham maddesinde ceviz gibi çeşitli sert ağaçlar kullanıyoruz. Tabi bunların yanında hayvan boynuzları ile bu ağaçları harmanlıyoruz. İsteğe göre her çeşit baston yapabiliyoruz. Kış mevsiminde baston satışı az olduğundan dolayı biz de bu mevsimde bol bol baston üreterek yaz sezonun da satışa sunuyoruz. Ayrıca 45-50 santimetre ebadında yapmış olduğumuz bastonlara da yoğun bir talep oluyor. Hem küçük oluşu hem de uygun bir fiyatının olması vatandaşlara da cazip geliyor. Minik bastonlar hediyelik eşya olarak kullanılıyor. Her bütçeye uygun baston çeşitlerimiz bulunuyor. Baston fiyatlarımız ise 20 TL’den başlayarak işlemesine ve özelliğine göre fiyatı değişiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Karabulak, yaz sezonuna yeni baston çeşitleri hazırladıklarını ifade ederek, baston üretimine hızla devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz