Ahlat'ta Kış Hazırlıkları

Ahlat ilçesinde kış hazırlıkları devam ediyor.

Ahlat ilçesinde kış hazırlıkları devam ediyor.

Kış aylarında yiyecekleri köftelik ve pilavlık bulgurları büyük bir titizlikle hazırlayan vatandaşlar, oldukça zahmetli bu işi yüzyıllardır aynı yöntemle sürdürüyor.

Erkizan mahallesinde ikamet eden Murat Çoban, ailesinin kışlık bulgur ihtiyaçlarını karşılamak için eledikleri buğdayları büyük kazanlarda kaynattıktan sonra damlara serip kurumaya bıraktıklarını söyledi.

Çoban, "Damda kuruyan buğdayı, daha sonra değirmene götürerek, köftelik ve pilavlık olarak ayrı ayrı hazırlatıp kilerlerimize yerleştiriyoruz. Kış boyunca ihtiyaç olduğunda kilerlerde sağlıklı şekilde saklanan bulguru tüketiyoruz. Yüzyıllardır aynı yöntemle bulguru hazırlıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Oktay Bayar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz